Ulosotto, ulosottovelallinen, velka

lauantai 6. maaliskuuta 2021

 Ulosotto rupeaa siis ottamaan palkastani 1/3 osan maaliskuun aikana ja on pakko ruveta miettimään mitkä lainat päästää ulosoton hoidettavaksi ja mitkä hoitaa itse käteen jäävällä 2/3 osalla.

Soitin 5.3 Ok perintään ja pyysin vapaaehtoisen maksusuunnitelman lopettamista ja heillä olevan kolmen velkani siirtämistä oikeudellisten toimenpiteiden jälkeen ulosoton  hoidettavaksi. Oli erittäin asiallinen asiakaspalvelija ja keskustelun aikana hän sanoi, että he voivat joissain tapauksissa yhdistää heillä olevat velat yhdeksi kohteeksi ennen oikeuteen vientiä ja silloin velalliselle ei tule kolmesta lainasta kolmea erillistä oikeudenkäyntikulua vaan yksi, aikahan se näyttää kuinka minun kohdallani käy.

Soitin myös 5.3. perintätoimisto Kalliolle ja pyysin vapaaehtoisen maksusuunnitelman lopettamista ja velan siirtämistä oikeudellisiin toimenpiteisiin ja sitä kautta ulosottoon. Pyysivät laittamaan sähköpostia asiasta heille ja näin teinkin. Parinkymmenen minuutin kuluttua tuli vastaus, että asia on hoidossa ja he toimivat pyytämälläni tavalla.

Laitoin sähköpostia bank Norwegianille, jossa kerroin etten pysty maksamaan heillä olevaa lainaani ja luottokorttia ja pyysin niiden maksujen siirtämistä oikeudellisiin toimenpiteisiin. Heiltä tuli seuraavanlainen vastaus.

Jos et pysty suoriutumaan lainastasi tai luottokorttivelastasi meille, niin bank Norwegian siirtää sen jossain veiheessa perintätoimisto Intrumin hoidettavaksi. Myyvät ilmeisesti velkani heille. Tämä vähän hidastaa asioita, mutta ei muuta sitä päätöstä, että haluan bank Norwegianin velkani ulosoton kautta hoidettavaksi.

Vielä ensi viikon alussa pitää katsoa jokainen lainani ja miettiä hoitaako ne itse vai päästääkö ulosoton kautta hoidettavaksi. Minulla on ollut neljä vapaaehtoista maksusuunnitelmaa tuon Ok perintätoimiston maksusuunnitelmien lisäksi, joita olen hoitanut yli kaksi vuotta ja jotka loppuvat kesä heinäkuuhun mennessä ja tästä jää käyttörahaa muihin velkoihin 759 euroa kk, nämä ainakin hoidan itse, yhdellä näistä veloista ei ole kuin kaksi maksuerää enää.

Ulosottoon siirrettäviä velkoja tällä hetkellä.

Bondora reilu 7300

Bank Norwegian laina 6550

Bank Norwegian luottokortti 5000

Perintätoimisto kallio kolme erillistä lainaa 13508 euroa yhteensä

Ok perintä Ferratum 1945

Ok perintä Surimo 2515

Ok perintä Blue finance 3233

Yhteensä reilu 40000 euroa velkaa ja tähän päälle sitten oikeudenkäyntikulut korko. Bondoraa en ole lyhentänyt sen jälkeen yhtään kun ilmoitein heille, että siirtävät sen oikeuteen, mutta muiden lainojen hoitoon on mennyt melkein 1000 euroa kuukaudessa ihan tähän päivään mennessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Työpaikka vaihtui 16.3.2023 alkaen ja palkka nousi noin 500 eurolla, minkä ansiosta ulosoton maksut lyhenevät nopeammin.  Uusi työnantaja ti...