Ulosotto, ulosottovelallinen, velka

sunnuntai 24. syyskuuta 2023

Työpaikka vaihtui 16.3.2023 alkaen ja palkka nousi noin 500 eurolla, minkä ansiosta ulosoton maksut lyhenevät nopeammin. 

Uusi työnantaja tiesi ulosoton veloista jo haastattelutilanteessa oli mukana ihminen joka tiesi tilanteeni täysin kun hän aikaisemmin oli tarjonnut lyhyitä viikonloppu ja arkipyhätöitä ja hän oli tarkastanut jokaisen minullekkin tulleen palkkaerittelyn ja niissä jokaisessa on maininta ulosotosta, silti minut satunnainen rivityöntekijä, ulosotossa oleva pieni ihminen palkattiin yksikön johtajaksi.

Toki kuuden kuukauden koeaika oli ja se ohitettiin ja nyt ollaan normaalin irtisanoisen piirissä.

Muutakin positiivistä mahtuu tulo ja työelä rintamalle.

Olen tarkoituksella maksanut liikaa veroja tammi-elokuu välisen ajan, jotta loppuvuoden pääsisin pienemmä veroprosentilla. Ulosoton lisäksi siitä jää kyllä jotain omaankin lompakkoon. Syyskuusta loppuvuoteen pidätysprosentti on 10% en muista milloin olisi noin alhainen prosentti ollut käytössä kun vuoden arvioidut tulot ovat kuitenkin 56000 € luokkaa.

Toki ensimmäinen tili tuolla pienemmällä prosentilla jännittää sen vuoksi, että miten paljon ulosoton määrä kasvaa, että voitetaanko tässä va hävitäänkö. Toki ulosoton lyheniminen nopeammin on kyllä voitto sinänsä sillä voisi omistaa jotain. Tällä hetkellä ei ole omaa asuntoa ei autoa ei mitään kiinteää omaisuutta.

Olisihan se hienoa kun josksu voisi vaikka oman kesämökin laittaa sinne missä tykkää vapaalla olla, että voisi olla omissa nurkissa ja silloin kuin haluaa. Mullakin yli seitsemän tunnin ajo mökkipaikkakunnalle.

31.3.2021 - 15.9.2023 välisenä aikana olen näköjään maksanut ulosottomaksuja 29881,06€. Maksettavaa 24.9.2023 päivälle on 76315,68 €. Pitemmällä aikavälillä iso summa vähentänyt velkaa ja lyhyellä aikavälillä mm. korkomaksujen ansiosta ei juurikaan lainojen pääoma vähentynyt vuoden aikana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Työpaikka vaihtui 16.3.2023 alkaen ja palkka nousi noin 500 eurolla, minkä ansiosta ulosoton maksut lyhenevät nopeammin.  Uusi työnantaja ti...