Ulosotto, ulosottovelallinen, velka

lauantai 11. maaliskuuta 2023

Melkein kaksi vuotta on kulunut viime postauksesta ajattelin vähän päivitellä tilannetta. Paljon on tapahtunut parissa vuodessa. 

Töitä, toitä ja ylitöitä joiden avulla on maksettu velkoja ja kaikki velat, joita en maksanut perintäfirmojen kanssa tehdyllä sopimuksella on saatu nyt ulosottoon joista osa parissa vuodessa jopa maksettu.

Pari kolme vuotta on tehty parhaimmillaan kolmea työtä samana päivänä, tienattukkin on yhtenä vuonna reilusti yli 60000 euroa ja näinä kahtena muuna yli 50000 euroa. Työntekoa oli pakko vähän hellittää kun joulukuussa 2021 tuli kuumeeton keuhkokuume ja samaan aikaan puhkesi umpisuoli ja tuli vietettyä sairaalassa viikko. Samalla reissulla todettiin sydämmen vajaatoiminta ja sain siihen lääkkeet. Vuosi 2022 menikin hitaammin niin työnteon kannalta mikä vaikutti velkojen hitaampaan vähenemiseen sekä harrastamiseen, eli pitkät kävelylenkit ja kuntosali jäi kokonaan pois vuodelta 2022.

Työstressi taas ei vähentynyt yhtään kun päätyössäni selvittelen ihmisten ongelmia työyhteisössä niin jotenkin tuntui, että koronan jälkeen ihmisten palatessa etätöistä meillä kaikilla oli patoutuneita käsittelemättömiä asioita, jotka tuotiin työyhteisöön ja siellä sitten kipuiltiin. 

Positiivisenä asiana on se, että ulosoton taulukkomaksuja ei enää peritä, kun olen kahden vuoden ulosmittauksen aikana maksanut 24:na kuukautena taulukkomaksun. Minulla tehtiin ensimmäinen säännöllinen palkan ulosmittaus 31.3.2021, eli 31.3.2023 tulee kaksi vuotta ulosmittausta täyteen ja huhtikuusta alkaen ei ulosmittuaksen taulukkomaksuja pitäisi mennä. Helmikuussa pelkästään meni ulosoton taulukkomaksuihin 83 euroa joka toki vaihtelee kuukaudesta toiseen tulojen mukaan mm marraskuussa 2022 meni ulosoton taulukkomaksuihin 153 euroa. Nyt nämäkin summat menevät suoraan velkoihin tai velkojen korkoihin, eli lyhentävät suoraan velkaa ja sitä kautta ulosotto vankeutta.

12.3.2023 velkatilanne ulosotossa 78,989,84.

Ulosoton kautta kokonaan loppuun asti maksettujen velkojen saldo 6884,20. Tämän lisäksi tuhansilla lyhenny jäljellä olevia velkoja sekä suorina maksusopimuksina maksettu perintätoimistoille noin 2500 euroa parissa vuodessa, eli kaikki perintätoimistojen kanssa tehdyt sopimukset maksettu sekä auton osamaksu maksettu loppuun. 

Puolisolle olevia vanhoja velkoja en ole lyhentänyt, mutta uusia olen saanut ja kaikki ne on maksettu heti pois.
 

                                                                                                                                                                                                                                                                                 


 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Työpaikka vaihtui 16.3.2023 alkaen ja palkka nousi noin 500 eurolla, minkä ansiosta ulosoton maksut lyhenevät nopeammin.  Uusi työnantaja ti...