Ulosotto, ulosottovelallinen, velka

lauantai 13. maaliskuuta 2021

On tässä töitäkin tehty. Valtion pienipalkkaisen virkamiehen tulot eivät vain yksistään riitä maksamaan velkoja joiden arvo 2 kertaa vuositulot. Toki on paljon pienempipalkkaisia ihmisiä, joilla on alaikäisiä huolettavia ja ei välttämättä työpaikkaakaan, niin huonosti ei minun asia ole.

Nyt olen ollut töissä ilman vapaata 22.-2.- alkaen ja vapaata olisi 18.-3.-21.3, tuolloinkaan ei olisi neljän päivän vapaata muutoin, mutta otin vuosilomaa 18.-3.-19.-3, notta voisi vaikka päästä käymään jossakin, jos korona tilanne sen vain sallii. Nyt siis on menossa 24 päivän työputki. 

Tällaista se on ollut loppuvuodesta 2018 kun velkatilanne rupesi kunnolla ahdistamaan ja puolisoni ehdotti, että voisin kaupata osaamistani parille tutulle työnantajalle ja ilokseni he ovatkin kovasti minua työllistäneet. Tämän ansiosta vuonna 2020 sain varmasti noin 15000 eurolla enemmän maksettua lainojani ja se on toiminut motivaation lähteenä kun joskus on väsyttänyt ja olisi halunnut jäädä kotiin makaamaan.

Viikon yhdeksän otin vakiotyöstä omaa vuosilomaa ja möin sen toiselle työnantajalle työksi. Harvemmin kuitenkin koko viikkoja pystyn myymään itseäni muille työnantajille, yleensä ne ovat näitä viikonloppuja ja arkipyhiä.

Itselläni työkokemuksen kautta 38 päivää vuosilomaa. Työajan kuittaan kellokortilla ja ylitöitä ei makseta, mutta ne saa pitää vapaana kokonaisina päivinä kun tunteja on tarpeeksi kertynyt sekä lomarahat voi vaihtaa vapaaseen, joko kaikki tai osan. 38 lomapäivän vaihtamisesta lomarahavapaaseen saa 19 päivää vapaata. Ajattelon silti vaihtaa vain puolet lomarahasta vapaaseen ja sen toisen puolen käyttää ulosottomaksujen maksuun, hyvin todennäköisesti se toinen vapaana annettava puolikin myydään muille työnantajille ja sitä kautta sitten lyhennellään ulosottomaksuja ja hyvä näin.

Pakko kuitenkin välillä on levätä ja kaverilla on mökki kallaveden rannalla Kuopiossa ja viikon 11 loppu olisi tarkoitus pakata koirat autoon ja mennä mökkeilemään, se on lepoa kun kolme yötä saa olla ja tehdä mitä haluaa tai olla tekemättä, saa kävellä koirien kanssa kunnon lenkkejä, saa avantouida, jos joku on tehnyt avannon tai saa jopa pilkkiä. Mikä kuitenkin parasta ollaan niin kaukana kotoata ettei millään pysty tekemään töitä vaikka joku pyytäisikin, kun näitä minun viikonloppu/vapaa päivien töitä ei voi etänä tehdä vaan pitää olla läsnä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Työpaikka vaihtui 16.3.2023 alkaen ja palkka nousi noin 500 eurolla, minkä ansiosta ulosoton maksut lyhenevät nopeammin.  Uusi työnantaja ti...